Как да забременея?

0 гласа
попитан 2016 март 4 в Общи от nullsoft

Какво трябва да правите?

За да забременеете лесно е добре да спазвате няколко правила:

да правите секс редовно - 2 или 3 пъти в седмицата. Тогава вероятността да забременеете е голяма

когато датата на овулацията наближава е добре да правите секс всеки ден

поддържайте нормално тегло, правете упражнения и се подлагайте на по-малко стрес

приемайте витамини - Фолиевата киселина (Витамин В9) играе важна роля в развитието на плода. Ако фолиева киселина се приема един месец преди забременяването, както и през първия триместър на бременността, това чувствително намалява опасността от неврологични болести на бебето.

Какво не трябва да правите?

не пушете - никотинът възпрепятства оплождането на яйцеклетката. Пушенето увеличава риска от спонтанен аборт, както и може да намали снабдяването на плода с кислород

не пийте алкохол

не приемайте никакви лекарства, преди да се консултирате с лекар - някои лекарства, дори и такива, които се продават без рецепта, могат да попречат на забременяването. По-късно, след забременяването приемането на някои лекарства може да доведе до спонтанен аборт.

при повечето двойки, в които и двамата партньори са здрави, забременяването обикновено се получава максимум до шестия месец. При около 85% от двойките забременяването става до една година след началото на опитите. Ако и след този период няма резултат е добре да се обърнете към лекар - специалист по репродуктивни проблеми.

Променете начина си на живот ако искате да заченете

Предлагаме ви осем стъпки, към които трябва да се придържате преди да започнете да се опитвате да заченете.

1. Консултирайте се с вашия лекар. По този начин ще избегнете каквито и да е здравни проблеми, които могат да въздействат върху вашата бременност и които могат да бъдат отстранени преди да сте забременели.

2. Ако взимате някакви лекарства уверете се, че те са напълно безопасни за бъдещото протичане на вашата бременност. Вашият лекар може да промени дозата или да промени курса на лечение с други лекарства, който са по-безопасни за развиващото се бебе.

3. Опитайте се да не се пренатоварвате на работното място, важно е да бъдете спокойни. Ако вашият работодател изисква много от вас и това ви тежи или сте изложени на опасни химикали и препарати, помолете работодателя си да промени начина ви на работа още преди да започнете да се опитвате да заченете.

4. Уверете се, че са ви направени всички имунизации. Важно е да бъдете имунизирана срещу всички видове шарка, преди да започнете да се опитвате да заченете. Шарката може да бъде опасна за развиващото се бебе, ако се разболеете по време на бременността.

5. Постарайте се теглото ви да е в норма. Проучванията показват, че онези жени, които са с поднормено или наднормено тегло са с увеличен риск от безплодие или биха могли да имат усложнения, по време на бременността.

6. Започнете да взимате фолиева киселина. Вашето бебе ще има нужда от цял коктейл от хранителни съставки за да расте и се развива.

7. Сложете край на каквито и да било лоши навици. Най-добре е да избягвате алкохола и цигарите от момента, в който започнете да се опитвате да заченете.

8. Постепенно намалете употребата на кофеин. Проучвания показват, че прекомерната консумация на кофеин може да се отрази на плодовитостта на жените и може да увеличи риска от аборт. Ако не можете да се откажете от кафето изцяло, поне можете да ограничите консумацията му от една до две чаши на ден.

Вашият отговор

Име, което ще бъде показвано за Вас (не е задължително)
Конфиденциалност: този е-майл адрес ще бъде ползван само за изпращане на тези нотификации.
Код за проверка срещу спам:
За да избегнете тази проверка в бъдеще, моля влезте или се регистрирайте.
...